Címlap Versenykiírás

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa19
mod_vvisit_counterTegnap187
mod_vvisit_counterA héten257
mod_vvisit_counterMúlt héten1171
mod_vvisit_counterE hónapban2976
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4864
mod_vvisit_counterÖsszesen113862
Webmester
Molnár Gábor info@bezermenivigassagok.hu
www.fagorgastro.com
Plava Adria d.o.o.
www.lakokocsisnyaralas.com
ErSa Panzió
http://ersa.hupont.hu/
www.epkezlab.com
www.margaretakerteszet.hu


 

 

Versenyfelhívás!

 

 

 

  

 

 

Bocskai Strand- és Termálfürdő

  4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.

 

 

Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a IX. Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a

Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület szervez.

 

Célunk: Hajdúböszörmény 609 éves mezővárossá nyilvánításának évfordulója alkalmából, hagyományteremtő

jelleggel felkutatni, megismertetni a hajdúság és környékére jellemző magyar őshonos állatok húsából készült népi

ételek elkészítésének, bemutatásának módját.

 

Egésznapos programon belül keressük „a hajdúság legjobb chef-ét” profi, amatőr, tanuló és vadász

szakácsaink között.

 

Kérjük a főzéshez és a hagyományok felelevenítéséhez kedvet érző szakácsokat, szakács tanulókat, iskolákat,

baráti társaságokat, csoportokat, civil szervezeteket, egyesületeket, hogy népi ételeik elkészítésével nevezzenek be

a versenyre, melyet a helyszínen kell elkészíteni. A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.

 

 

 

Nevezési kategóriák:

 

  • Profi
  • Amatőr
  • Tanuló
  • Vadász
  • Chef csata profi; chef csata tanuló

 

 

 

A versenyen a legjobbnak járó díjat neves, nemzetközi hírű szakmai zsűri bírálja el.

 

 

A nevezéseiket a jelentkezési oldalon letölthető adatlapot 2018. 09. 08. kérjük eljuttatni az alábbi

elérhetőségek egyikén:

 

Gajdán Antalné 

4220 Hajdúböszörmény Szabadhajdú u. 47.

e-mail:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. gmail.com

Tel.: 06-30-9037-415

 

 

Profi, Amatőr és tanuló kategóriában a versenyre való részvétel feltételei

A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:

 

 

  • Minden a főzéshez szükséges eszközt és alapanyagot (bogrács, állvány, kés, fakanál, fűszer, hús, tűztér, sátor, dekoráció, tálalóeszközök, stb.) a csapatok biztosítanak.
  • A csapattagoknál az egységes megjelenés, korhű öltözet plusz pontot jelent.
  • Az ételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek bármilyen technológiával.
  • Minden csapatnak legalább 20 adag ételt kell főznie. A zsűri részére 2 adag ételt kell leadni sorszámmal ellátott tányérban. A többi étellel a versenyzők szabadon rendelkeznek.
  • A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
  • A versenyen az elkészült ételeket a versenyzők a látogatókkal megkóstol hatatják, de azt árusítani TILOS!
  • Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, valamint balesetvédelmi, tűzvédelmi rendszabályokat, a házirendet.
  • Aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
  • A szervezők biztosítják a sorszámozott főzőhelyet, tűzifát, vízvételi lehetőséget, sörpadot, asztalt.
  • A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseikért.

   

 

Jelentkezési határidő:

 

2018. 09. 03.


 

 

Értékelés:

 

      -          A zsűri neves, ismert, nemzetközi hírű hazai szakemberekből áll, akik a

          szakmai előírásoknak figyelembe vételével végzik munkájukat!

-          Az érvényben lévő előírások alapján és a versenykiírás szerint

      pontozással értékelnek.

-          A zsűri döntése megfellebbezhetetlen.

-          A verseny értékelése folyamatos.

          -          A zsűri az ételkészítést, annak körülményeit értékeli.


A zsűri az értékelésnél a következőket veszi figyelembe:

 

   -         A csapatok megjelenése, főzőhely dekorálása.

   -         Hagyományok jelenléte, tisztelete.

   -         Főzés menete, technológiája, tisztasága.

   -         Étel újszerűsége, ízharmóniája, felhasznált őshonos állatok húsának

         megjelenítése.

         -         Felhasznált nyersanyagok.

   -         A készétel kitálalása.

 

A legmagasabb összpontszámot elérő versenyző 1 évig viselheti a

„Hajdúság legjobb chef-e” nevét. (Összpontszám = Főzőverseny részvételi pontszám + Chef csata

részvételi pontszám)

 

Nevezési díj:

 

  • Profi: 5000 Ft.
  • Amatőr: 4000 Ft
  • Tanuló: 3000 Ft.
  • Vadász: 4000 Ft
  • Chef csata: nevezési díj nincs

 

 

Díjazás:

  • Arany fokozat
  • Ezüst fokozat
  • Bronz fokozat
  • Különdíjak és tárgynyeremények

 

 

 

A „legjobb fakanálforgató” chef csata

 

 (Szakácsok és ízek harca)

 

Részvételi feltétel:

-          Vendég előtti ételkészítés

-          Résztvevője 1 fő szakács 1 fő kukta

-          Egymás mellett főző szakácsok versenye

-          Biztosított alapanyagból (nyersanyagkosárból)

-          30 perc alatt 3 adag ételt kell készíteni a zsűri és a vendégek előtt

-          Nevezési díj nincs

 

 

PROGRAM

 

06: 00 – 08: 00

Bezermeni Vigasságok gasztronómiai napra érkezők:

- fogadása

- regisztrációja, nevezési díj fizetése

- helyfoglalása

 

09: 00

Ünnepélyes megnyitó, zsűri bemutatása

09: 10

Versenyindítás kürtszóra, tűzgyújtás

12: 00 – 13: 00

Ételek folyamatos leadása a zsűrinek, zsűrizés

16: 00

Eredményhirdetés

18: 00 –tól

Kulturális programok

 

 

A rendezvény rossz idő esetén is meg lesz tartva.

A rendezvény programváltozásának jogát fenntartjuk!

 

 

 

A Rendezvény fővédnöke:

    Rédai Attila Világbajnoki aranyérmes mesterszakács és

executive chef. 

        

A rendezvény szakmai szervezője:

 A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület és

  Rédai Attila Világbajnoki aranyérmes mesterszakács és

executive chéf.

 

A rendezvény kulturális szervezője:

            Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület 

 

 

Sikeres versenyzést és jó szórakozást kíván a

Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület!

 

 

A versenyfelhívás letölthető innen!