Címlap Hidegkonyhai versenykiírás

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa19
mod_vvisit_counterTegnap187
mod_vvisit_counterA héten257
mod_vvisit_counterMúlt héten1171
mod_vvisit_counterE hónapban2976
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4864
mod_vvisit_counterÖsszesen113862
Webmester
Molnár Gábor info@bezermenivigassagok.hu
www.fagorgastro.com
Plava Adria d.o.o.
www.lakokocsisnyaralas.com
ErSa Panzió
http://ersa.hupont.hu/
www.epkezlab.com
www.margaretakerteszet.hu


 

Versenyfelhívás!

 

 

Az idei évben hagyományteremtő jelleggel versenyt hirdetünk szakács, cukrász, felszolgáló szakmákban

felnőttek és tanulók részére, melyre az iskolákat képviselő versenyzőket is szeretettel várjuk.

 

Új kihívásnak tekintjük, amikor a verseny megrendezését elterveztük. Az ismert gazdasági helyzet nem

könnyíti meg a munkánkat. Tény, hogy ezekre a versenyekre szükség van, hiszen a sikerélményen túl lehetőség

van a tudásszint felmérésére, új technikák, trendek megismerésére is.

 

Bízunk benne, hogy az indulók magas létszámmal jelentkeznek és sikerül egy jó hangulatú, mindenki számára

sikeres rendezvényt létrehozni.

 

A Bocskai Strand- és Termálfürdő épületének aulájában (4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.sz)

2018. szeptember 08.-én (szombaton) kerül megrendezésre.

 

Ezúton kérünk minden kollégát és versenyzőt, hogy jelenlétükkel, munkájukkal emeljék a verseny

színvonalát és öregbítsék hazánk gasztronómiai hagyományait. Bízunk benne, hogy jó szervezéssel és a

színvonal tartásával az elkövetkező években is ott szerepelhetünk a hazai versenyek között.

 A verseny fő támogatója: a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

 

A verseny szakmai fővédnöke: Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chéf.

 

A bemutatott alkotások értékelését nemzetközileg elismert, magas szaktudással rendelkező hazai zsűritagok végzik,

döntésük megfellebbezhetetlen.

 

Versenykategóriák felnőttek és tanulók részére

"A" kategória: szakács-hidegkonyha

 

1db 3 személyes dísztál + 1 kóstoló adag (display) tányérra tálalva

3db hideg vagy 3db meleg előétel hidegen tálalva


"B" kategória: szakács-melegkonyha (melegen elképzelt-hidegen bemutatott)

 

egy éttermi tál 3 személyre + 1 kóstoló adag (dysplay) tányérra tálalva

egy három fogásos menüsor        

                             

"C" kategória: cukrász

 

1 db dísztorta vagy díszmunka szabad témaválasztással

(karácsony, szilveszter, farsang, esküvő, stb.)

4 db különböző tányérdesszert (hidegen vagy melegen elkészítve – hidegen bemutatva)
 

 

"D2" kategória: cukrász artisztika

 

1 db dísztorta vagy díszmunka szabad témaválasztással

(karácsony, szilveszter, farsang, esküvő, stb.)

4 db különböző tányérdesszert (hidegen vagy melegen elkészítve – hidegen bemutatva)


"F" kategória: felszolgáló

 

A versenyzőnek 1 db 4 személyes alkalmi díszasztalt (max. 3x4 m) kell megteríteni

szabadon választott témában.

Készítsen az alkalomhoz illő menüt, az italkínálattal együtt, amit ízléses menükártyán bemutat,

szakmai elvárásunknak megfelelően.

 

A terítéshez szükséges eszközöket (asztal, szék), tárgyakat (menükártya, dekoráció, textília, evőeszközök)

a versenyzőknek kell biztosítan

 

A szakács zsűri az értékelésnél figyelembe veszi:

 

  • Megjelenés, újszerűség vagy hagyománytisztelet. Étvágygerjesztő, ízléses, elegáns megjelenés, modern stílus.
  • A kiegyensúlyozott táplálkozás kritériumainak megfelelő összetétel. A felhasznált anyagok ízben, színben és arányokban harmonizáljanak. A tálalás legyen célszerű és könnyen adagolható.
  • Az elkészítés legyen szakszerű, modern, a mai konyhaművészetnek megfelelően.
  • A tálalás legyen pontos, tiszta! Ne használjon mesterséges díszítő anyagokat! Az egyes anyagok formázása és elkészítése ne legyen időpocsékoló. Nagyobb számú vendégeknek is kivitelezhető legyen.
  • Törekedni kel az újszerű tálalási megoldásokra és a célszerűségre!

 

 

A Cukrász zsűri az értékelésnél figyelembe veszi:

 

  • Megjelenés, újszerűség: étvágygerjesztő, gusztusos prezentáció, elegáns tálalás.
  • Összetétel: ízlésben, színben és ízben harmonizáló összeállítás.
  • Szakszerű elkészítés: a modern cukrászat elvárásainak megfelelő szakszerű  elkészítés és betöltés.

 

Tálalás: tiszta, gondos elrendezés, mely lehetővé teszi a könnyű adagolást, a korrekt szervírozást.

 

A verseny időpontja: 2018. szeptember 08. szombat

 

A verseny helyszíne: Hajdúböszörmény, Bocskai Strand- és Termálfürdő épületének aulája.

4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.sz.

 

A résztvevők 2018.szeptember 08.-én reggel 6 órától vihetik be alkotásaikat és a díszítéshez használt eszközeiket

a verseny helyszínére. A versenymunkák elhelyezésére 9 óráig van lehetőség. Asztalméret: 80 x 140 cm.

Ettől eltérő igényeket kérjük jelezni.

A dekorációról és a munkájuk megnevezésének kiírásáról a versenyzők maguk gondoskodnak. A szponzorok

vagy támogatók megjelenítését a zsűrizés után lehet kitenni a versenymunkák mellé.

 

A versenymunkák értékelése 9 - 10 óráig tart.

A verseny értékelése arany-, ezüst-, bronzérmek és oklevél díjazással valamint különdíjak odaítélésével történik.

A feldíszített asztalok 11 órától 14-ig megtekinthetők a nagyközönség számára.

A verseny időtartama alatt különböző kóstolók, bemutatók, büfé áll a közönség és a versenyzők rendelkezésére. 

 

Eredményhirdetés: 16. 00 órakor a Nagyszínpadon.

 

Nevezési határidő: 2018. szeptember 03. hétfő


A nevezés módja:

 

A jelentkezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük elküldeni:
Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

 

4220 Hajdúböszörmény Szabadhajdú utca 47.sz.vagy

 

E-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Nevezési díj:


- versenymunkánként 1500 Ft
 
A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni.

 

 A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatban, felmerülő kérdésekben keressék

 

Gajdán Antalné Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnökét.

 

Tel: 06-30-9-037-415 vagy email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

  A felkészüléshez jó egészséget, a versenyhez sok sikert kívánunk!