HAJDÚSÁGI REGIONALIS CULINARY TEAM 2016 erfurti szakácsolimpia

Beszámoló

a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület által indított Hajdúsági Regionális Culinary Team „XXIV. IKA/OLIMPIADE DER KÖCHE „ erfurti szakácsolimpián való részvételéről 2016.10.22-25

Az erfurti szakácsolimpián a Hajdúsági Regionális Culinary Team 2016.10.22-én versenyezett 53 nemzet 59 regionális csapata között az első versenynapon. Az 59 főből álló nemzetközi zsűri döntése alapján a csapat Diplomát kapott. Ez a negyedik helyezésnek megfelelő eredmény, melyet oklevéllel jutalmaztak. A csapat átlagéletkora 22.5 év, mely világviszonylatban igen szép eredmény, szemben azzal, hogy más csapatoknál ez 40-45 év és nem először vesznek részt olimpián. 2016.10.24-én négy egyéni versenyzőnk versenyzett egyesületünkből. 800 egyéni indulóból, két bronzéremmel és két diplomával gazdagítottuk egyesületünk hírnevét. Az olimpián nagyon szigorú volt a pontozás, szigorú szabályoknak, kiírásnak kellett megfelelni. Felkészítőink, hazai szakembereink pályafutásuk legszigorúbb versenyének nevezték az idei szakácsolimpiát. Az olimpiát megelőzően a csapat 3 alkalommal tartott nagy tréningmunka kiállítást. Az elsőt májusban, a másodikat augusztusban és a harmadikat október 15-én, a debreceni megyeházán. A tréningmunkák között is voltak felkészülések, gyakorlások. Ezekre a munkákra azért volt szükség, mert itt a megálmodott, és kigondolt ötletből itt lett valóság. Ezeken az alkalmakon tudták átgondolni, átalakítani, ha valami nem volt megfelelő az ételekkel, színükkel, összhangjukkal kapcsolatban a versenyzők. A versenyasztalt is ezeken az alkalmakon tesztelték. A tréningmunka kiállításokra meghívtuk a szakma legelismertebb és világbajnokságot, olimpiát nyert egykori versenyzőket, mert szükség volt a véleményükre, tapasztalataikra. Jelen lehettek a média képviselői, támogatóink is. A tréningmunkákra alapanyagot, segédanyagokat, kellett vásárolni, mint a versenyre is. Szükséges volt a meglévő eszközeinket is bővíteni, porcelánok, evőeszközök, edények, eszközök, speciális gépek. Különböző szolgáltatásokat kellett megkeresnünk, a kiadványhoz grafikust, nyomdászt, az étlaphoz gravírozót, üvegest, a speciális díszasztal dekorációjához, dekoratőrt, villanyszerelőt. Egyenruha elkészítéséhez, hímzőt, varrót. Ezek hatalmas összegbe kerültek, mind. Köszönet a támogatóinknak, szponzorainknak, akik mellénk álltak és ezeket a költségeket ki tudtuk fizetni. Segítették munkánkat. A csapatot 4 szakács és 1 cukrászversenyző, 3 kukta, 1 versenyfelkészítő, 2 szakmai tanácsadó, 1 technikus, 1 videó készítő, 1coordinator alkotta.

Csapattagok:

  • Gajdán Antal csapatkapitány
  • Gajdán Attila szakács
  • Balogh Szabolcs szakács
  • Pozsár Bence szakács
  • Szabó Viktória cukrász
  • Kukták, segítők: Bagdány Gyula, Nemes Éva, Szathmári Antal (szakácsok)

A Hajdúsági Regionális Culinary Team tagjait az októberi, nemzetközi megmérettetésre Rédai Attila, Boros László, Mile József és Gonda Attila készítette fel. A verseny előkészületeiről a hazautazásig, mindenről készítettünk egy kisfilmet, melyet 2017. januárban fogunk bemutatni a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban. A célja az volt, hogy bemutassuk, miként zajlik egy ilyen verseny a felkészüléstől a verseny végéig. Mit kell egy versenyzőnek, fejkészítőnek munka mellett a szabadidejében a felkészülésre áldozni. Az eredmények nagyon fontosak, azonban mi azt szeretnénk bemutatni, hogy felvállalták versenyzőink ezt a megmérettetést, a sok munkát, azt a sok lemondást, amivel ez jár, hogy feszegessék határaikat, fejlesszék tudásukat, és nem utolsó sorban, valami szépet alkossanak hazájuk nemzeti színei alatt! Ez szakmai elhivatottság, alázat és óriási felelősség. Az olimpián való részvételünkkel a magyar gasztronómiának, hazánknak, régióknak értünk el sikert. További céljaink között szerepel a fiatal tehetséges szakácsokat, cukrászokat felfedezni és hazai, nemzetközi versenyre eljuttatni, ezáltal kívánjuk öregbíteni Debrecen, Hajdúböszörmény hírnevét a világban. Két év múlva a luxemburgi szakács világbajnokságon indítjuk a csapatot és az egyéni versenyzőket.

Köszönjük mindenkinek, akik segítettek abban, hogy eljutottunk a versenyre.

A Google keresőben és a facebokon, valamint a Haon-on és a Hajdú-Bihari Naplóban, az Mtv1-en cikkek riportok, fotók jelentek meg.

Hajdúböszörmény, 2017.01.29.

                                                       Gajdán Antalné HGE elnöke

Alábbi linkeken olvashatnak rólunk.(  a google keresőjében még sok –sok írás található)

http://news.hajduboszormeny.hu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=tag&tag=Hajd%C3%BAs%

C3%A1gi%20Region%C3%A1lis%20Culinary%20Team&Itemid=168

http://www.boon.hu/csapatban-es-egyeniben-is-versenyeznek-a-hajduboszormenyiek/3234049

http://www.naplo.hu/konyha/2016/10/19/elindultak-erfurtba-a-hajduboszormenyiek.naplo

http://www.dehir.hu/bulvar/a-vilag-legjobbjai-kozott-fozhet-egy-ottagu-hajdusagi-szakacs-csapat/2016/10/13/

http://www.erdon.ro/tag/hajdusagi-regionalis-culinary-team

http://www.naplo.hu/cimlap/2016/10/13/olimpiai-menu-keszul.naplo

http://www.szuperinfo.hu/csapatban-es-egyeniben-is-versenyeznek-a-hajduboszormenyiek/3234049

https://www.youtube.com/watch?v=ysaJ57iOCEU&feature=youtu.be    (VIDEÓ)

http://civishir.hu/helyben-jaro/2016/10/lassuk-mivel-terek-haza-a-szakacsolimpikonok

FOTÓ Erfurtból, melyet a kinti fotós készítette:

https://www.facebook.com/KM-Richard-Beck-394519833973082/?pnref=story

VIDEÓ A RAK porcelán készítőitől:

https://www.facebook.com/RAKPORCELAINEUROPE/?pnref=story

FOTÓK a fecebookon Antalné Gajdán  adatlapján megosztásai között

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSÁT.

Hajdúböszörmény.2017.01.29.

                                       Gajdán Antalné HGE elnöke

 

 

 

Fotók megtekintéséért klikkeljen ide!

 

A HAJDÚSÁGI REGIONALIS CULINARY TEAM kiadványát pdf állományba letölthető innen!

 

 

 

Teljes méretben innen megnyitható. 

 

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldal sütiket használ.

További információért klikkeljen ide.

Elfogadom