Versenyfelhívás!

 

Az idei évben hagyományteremtő jelleggel versenyt hirdetünk szakács, cukrász, felszolgáló szakmákban felnőttek és tanulók részére, melyre az iskolákat képviselő versenyzőket is szeretettel várjuk.

Új kihívásnak tekintjük, amikor a verseny megrendezését elterveztük. Az ismert gazdasági helyzet nem könnyíti meg a munkánkat. Tény, hogy ezekre a versenyekre szükség van, hiszen a sikerélményen túl lehetőség van a tudásszint felmérésére, új technikák, trendek megismerésére is.
Bízunk benne, hogy az indulók magas létszámmal jelentkeznek és sikerül egy jó hangulatú, mindenki számára sikeres rendezvényt létrehozni.

A Bocskai Strand- és Termálfürdő épületének aulájában (4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.sz)

2018. szeptember 09.-én (szombaton) kerül megrendezésre.

Ezúton kérünk minden kollégát és versenyzőt, hogy jelenlétükkel, munkájukkal emeljék a verseny színvonalát és öregbítsék hazánk gasztronómiai hagyományait. Bízunk benne, hogy jó szervezéssel és a színvonal tartásával az elkövetkező években is ott szerepelhetünk a hazai versenyek között.

 A verseny fő támogatója: a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

A verseny szakmai fővédnöke: Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chéf.

A bemutatott alkotások értékelését nemzetközileg elismert, magas szaktudással rendelkező hazai zsűritagok végzik, döntésük megfellebbezhetetlen.

Versenykategóriák felnőttek és tanulók részére

"A" kategória: szakács-hidegkonyha
1db 3 személyes dísztál + 1 kóstoló adag (display) tányérra tálalva 3db hideg vagy 3db meleg előétel hidegen tálalva


"B" kategória: szakács-melegkonyha (melegen elképzelt-hidegen bemutatott)

egy éttermi tál 3 személyre + 1 kóstoló adag (dysplay) tányérra tálalva egy három fogásos menüsor                           

"C" kategória: cukrász
1 db dísztorta vagy díszmunka szabad témaválasztással (karácsony, szilveszter, farsang, esküvő, stb.)
4 db különböző tányérdesszert (hidegen vagy melegen elkészítve – hidegen bemutatva)

"D2" kategória: cukrász artisztika
1 db dísztorta vagy díszmunka szabad témaválasztással (karácsony, szilveszter, farsang, esküvő, stb.)
4 db különböző tányérdesszert (hidegen vagy melegen elkészítve – hidegen bemutatva)


"F" kategória: felszolgáló

A versenyzőnek 1 db 4 személyes alkalmi díszasztalt (max. 3x4 m) kell megteríteni szabadon választott témában. Készítsen az alkalomhoz illő menüt, az italkínálattal együtt, amit ízléses menükártyán bemutat, szakmai elvárásunknak megfelelően. A terítéshez szükséges eszközöket (asztal, szék), tárgyakat (menükártya, dekoráció, textília, evőeszközök) a versenyzőknek kell biztosítan

A szakács zsűri az értékelésnél figyelembe veszi:

  • Megjelenés, újszerűség vagy hagyománytisztelet. Étvágygerjesztő, ízléses, elegáns megjelenés, modern stílus.
  • A kiegyensúlyozott táplálkozás kritériumainak megfelelő összetétel. A felhasznált anyagok ízben, színben és arányokban harmonizáljanak. A tálalás legyen célszerű és könnyen adagolható.
  • Az elkészítés legyen szakszerű, modern, a mai konyhaművészetnek megfelelően.
  • A tálalás legyen pontos, tiszta! Ne használjon mesterséges díszítő anyagokat! Az egyes anyagok formázása és elkészítése ne legyen időpocsékoló. Nagyobb számú vendégeknek is kivitelezhető legyen.
  • Törekedni kel az újszerű tálalási megoldásokra és a célszerűségre!

A Cukrász zsűri az értékelésnél figyelembe veszi:

Megjelenés, újszerűség: étvágygerjesztő, gusztusos prezentáció, elegáns tálalás.

  • Összetétel: ízlésben, színben és ízben harmonizáló összeállítás.
  • Szakszerű elkészítés: a modern cukrászat elvárásainak megfelelő szakszerű  elkészítés és betöltés.

Tálalás: tiszta, gondos elrendezés, mely lehetővé teszi a könnyű adagolást, a korrekt szervírozást.

A verseny időpontja: 2019. szeptember 07. szombat

A verseny helyszíne: Hajdúböszörmény, Bocskai Strand- és Termálfürdő épületének aulája.

4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.sz.

A résztvevők 2019.szeptember 07.-én reggel 6 órától vihetik be alkotásaikat és a díszítéshez használt eszközeiket a verseny helyszínére. A versenymunkák elhelyezésére 9 óráig van lehetőség. Asztalméret: 80 x 140 cm. Ettől eltérő igényeket kérjük jelezni. A dekorációról és a munkájuk megnevezésének kiírásáról a versenyzők maguk gondoskodnak.
A szponzorok 
vagy támogatók megjelenítését a zsűrizés után lehet kitenni a versenymunkák mellé.

A versenymunkák értékelése 9 - 10 óráig tart.

A verseny értékelése arany-, ezüst-, bronzérmek és oklevél díjazással valamint különdíjak odaítélésével történik.

A feldíszített asztalok 11 órától 14-ig megtekinthetők a nagyközönség számára.

A verseny időtartama alatt különböző kóstolók, bemutatók, büfé áll a közönség és a versenyzők rendelkezésére. 

Eredményhirdetés: 16. 00 órakor a Nagyszínpadon.

Nevezési határidő: 2019. szeptember 02. hétfő
A nevezés módja:

A jelentkezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük elküldeni:
Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

4220 Hajdúböszörmény Szabadhajdú utca 47.sz.vagy

E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nevezési díj:
- versenymunkánként 1500 Ft 
A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni.

 A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatban, felmerülő kérdésekben keressék

Gajdán Antalné Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnökét.

Tel: 06-30-9-037-415 vagy email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  A felkészüléshez jó egészséget, a versenyhez sok sikert kívánunk!