Új rekord született Magyarországon

 

 

A Hajdúböszörményi Gasztronómia Egyesület és a Debreceni Auchan Áruház együttműködési megállapodásuk alapján, 2017.06-03-án Debrecenben a IV. Auchan gyereknapon a Hajdúsági Regionális Culinary Team elkészítette „ legnagyobb paradicsomos húsos makaróni, magyar tarkából házi reszelt sajttal” ételt, mely a gyerekek kedvence . A felhasznált alapanyagok: 60 kg spagetti tészta, 60 kg marhahús, 50 kg trappista sajt, 100 kg vöröshagyma, 40 kg sárgarépa, 50 kg paradicsomkonzerv, 18 liter olaj, 20 kg ketchup és egyéb fűszerek. A rekord étel egy 1600 literes lábasban készült, melyből 1630 adag ételt osztottak szét a szervezők a rendezvényre látogatóknak ingyenesen, mely bizalomkártya regisztrációhoz kötött volt. Így Magyarországon új rekord született, melyet a magyarországi rekordok nyilvántartásába bejegyeztek. Az ételkészítés megvalósításában részt vett Rédai Attila mesterszakács, mint szakmai vezető, Boros László mesterszakács, Mile József mesterszakács, Gajdán Antal szakácsmester, Gajdán Attila szakácsmester, Balog Szabolcs szakács, Szabó Viktória cukrász, Szathmári Antal szakács, Fehér Gábor mesterszakács, Orgován Dániel kisvárdai szakácstanuló valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 7 szakácstanulója. A megvalósításban részt vett: A debreceni Auchan Áruház, a Servet 2000Kft. Sárrétudvariból, az M&N epkezlab.hu munkaruha üzlet Hajdúböszörményből.

Gajdán Antalné HGE elnöke