Új rekord született Magyarországon

 

 

A Hajdúböszörményi Gasztronómia Egyesület és a Debreceni Auchan Áruház együttműködési megállapodásuk alapján, 2017.06-03-án Debrecenben a IV. Auchan gyereknapon a Hajdúsági Regionális Culinary Team elkészítette „ legnagyobb paradicsomos húsos makaróni, magyar tarkából házi reszelt sajttal” ételt, mely a gyerekek kedvence . A felhasznált alapanyagok: 60 kg spagetti tészta, 60 kg marhahús, 50 kg trappista sajt, 100 kg vöröshagyma, 40 kg sárgarépa, 50 kg paradicsomkonzerv, 18 liter olaj, 20 kg ketchup és egyéb fűszerek. A rekord étel egy 1600 literes lábasban készült, melyből 1630 adag ételt osztottak szét a szervezők a rendezvényre látogatóknak ingyenesen, mely bizalomkártya regisztrációhoz kötött volt. Így Magyarországon új rekord született, melyet a magyarországi rekordok nyilvántartásába bejegyeztek. Az ételkészítés megvalósításában részt vett Rédai Attila mesterszakács, mint szakmai vezető, Boros László mesterszakács, Mile József mesterszakács, Gajdán Antal szakácsmester, Gajdán Attila szakácsmester, Balog Szabolcs szakács, Szabó Viktória cukrász, Szathmári Antal szakács, Fehér Gábor mesterszakács, Orgován Dániel kisvárdai szakácstanuló valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 7 szakácstanulója. A megvalósításban részt vett: A debreceni Auchan Áruház, a Servet 2000Kft. Sárrétudvariból, az M&N epkezlab.hu munkaruha üzlet Hajdúböszörményből.

Gajdán Antalné HGE elnöke

 

 

 

 

 

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldal sütiket használ.

További információért klikkeljen ide.

Elfogadom

Kedves Gasztronómiát Kedvelők, Kedves Főzőcsapatok!

2020. szeptember 5-ére terveztük a XI. Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Napot megrendezni.

Egyesületünk több hónapja próbálja szervezni és alakítani a rendezvényt, de közgyűlésünk úgy döntött, hogy a vírushelyzetre való tekintettel sajnos le mondjuk a szabadtéri eddig megszokott módon való verseny megszervezését.

 Helyette:

Egyesületünk egy internetes, ételfotó versenyt hirdet " Bezermeni Vigasságok csendesen otthon maradunk" címmel.

VERSENYKIÍRÁS

Témája: Ételkészítés a családdal szabadtűzön bográcsban és a Hajdúságban fellelhető őshonos állatok húsából készült népi étel legyen.

Desszert szabadon választható.

A fotók mellé kérjük- a csapat nevét- az étel nevét- desszert nevét.

Kérjük a receptet is, melyek közül majd a legjobbakat ismertetjük oldalunkon.

Három fotót kérünk készíteni

1. Az étel alapanyagainak előkészítése

2. Az étel főzése

3. Az étel tálalása

Mindegyik fotón látszani kell a csapat ételét készítőjének valamint egy az napi napilapnak a kitálalt étel mellett, hogy a dátum is látszódjon.

A versenyfotók készítésének ideje

2020 szeptember 7-13 ig készülhet.

Beküldés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2020.09.13. éjfélig.

A csapatok 1- 3 helyezésig lesznek díjazva.

1 . Welness hazai hotelben három napra két före

2. A Nyíregyházi Vadasparkba belépő két főre

3. A Jótékonysággal egybekötött Gasztrómiát Kedvelők báljába belépő két főre.

A zsűri hazai neves szakácsokból áll.

Eredmény hirdetés 2020.09.16- án 16 órakor élő bejelentkezéssel a Facebookon.

Várjuk a nevezéseket.

Jó versenyzést kivánunk

Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

Megértéseteket köszönjük!

Reméljük jövőre megvalósíthatjuk a XI Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Napot

Üdvözlettel: Gajdán Antalné, egyesületi elnök