Versenyfelhívás!

 

Bocskai Strand- és Termálfürdő

 4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1.

Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a X. Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület szervez.
Célunk: Hajdúböszörmény 610 éves mezővárossá nyilvánításának évfordulója alkalmából, hagyományteremtő jelleggel felkutatni, megismertetni a hajdúság és környékére jellemző magyar őshonos állatok húsából készült népi ételek elkészítésének, bemutatásának módját.
Egésznapos programon belül keressük „a hajdúság legjobb chef-ét” profi, amatőr, tanuló és vadász szakácsaink között.
Kérjük a főzéshez és a hagyományok felelevenítéséhez kedvet érző szakácsokat, szakács tanulókat, iskolákat, baráti társaságokat, csoportokat, civil szervezeteket, egyesületeket, hogy népi ételeik elkészítésével nevezzenek be a versenyre, melyet a helyszínen kell elkészíteni. A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.

Nevezési kategóriák:

  • Profi
  • Amatőr
  • Tanuló
  • Vadász
  • Chef csata profi; chef csata tanuló

A versenyen a legjobbnak járó díjat neves, nemzetközi hírű szakmai zsűri bírálja el.

A nevezéseiket a jelentkezési oldalon letölthető adatlapot 2019. 09. 07. kérjük eljuttatni az alábbi elérhetőségek egyikén:

Gajdán Antalné 
4220 Hajdúböszörmény Szabadhajdú u. 47.
e-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.gmail.com
Tel.: 06-30-9037-415

Profi, Amatőr és tanuló kategóriában a versenyre való részvétel feltételei
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:

  • Minden a főzéshez szükséges eszközt és alapanyagot (bogrács, állvány, kés, fakanál, fűszer, hús, tűztér, sátor, dekoráció, tálalóeszközök, stb.) a csapatok biztosítanak.
  • A csapattagoknál az egységes megjelenés, korhű öltözet plusz pontot jelent.
  • Az ételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek bármilyen technológiával.
  • Minden csapatnak legalább 20 adag ételt kell főznie. A zsűri részére 2 adag ételt kell leadni sorszámmal ellátott tányérban. A többi étellel a versenyzők szabadon rendelkeznek.
  • A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
  • A versenyen az elkészült ételeket a versenyzők a látogatókkal megkóstol hatatják, de azt árusítani TILOS!
  • Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, valamint balesetvédelmi, tűzvédelmi rendszabályokat, a házirendet.
  • Aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
  • A szervezők biztosítják a sorszámozott főzőhelyet, tűzifát, vízvételi lehetőséget, sörpadot, asztalt.
  • A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseikért.

Jelentkezési határidő:
2019. 09. 02.

Értékelés:

          -          A zsűri neves, ismert, nemzetközi hírű hazai szakemberekből áll, akik a szakmai előírásoknak figyelembe vételével végzik munkájukat!

          -          Az érvényben lévő előírások alapján és a versenykiírás szerint pontozással értékelnek.

          -          A zsűri döntése megfellebbezhetetlen.

          -          A verseny értékelése folyamatos.

          -          A zsűri az ételkészítést, annak körülményeit értékeli.

A zsűri az értékelésnél a következőket veszi figyelembe:

   -         A csapatok megjelenése, főzőhely dekorálása.

   -         Hagyományok jelenléte, tisztelete.

   -         Főzés menete, technológiája, tisztasága.

   -         Étel újszerűsége, ízharmóniája, felhasznált őshonos állatok húsának megjelenítése.

         -         Felhasznált nyersanyagok.

   -         A készétel kitálalása.

 A legmagasabb összpontszámot elérő versenyző 1 évig viselheti a „Hajdúság legjobb chef-e” nevét. (Összpontszám = Főzőverseny részvételi pontszám + Chef csata részvételi pontszám)

 Nevezési díj:

  • Profi: 5000 Ft.
  • Amatőr: 4000 Ft
  • Tanuló: 3000 Ft.
  • Vadász: 4000 Ft
  • Chef csata: nevezési díj nincs

Díjazás:

  • Arany fokozat
  • Ezüst fokozat
  • Bronz fokozat
  • Különdíjak és tárgynyeremények

A „legjobb fakanálforgató” chef csata
 (Szakácsok és ízek harca)

Részvételi feltétel:

-          Vendég előtti ételkészítés

-          Résztvevője 1 fő szakács 1 fő kukta

     -          Egymás mellett főző szakácsok versenye

-          Biztosított alapanyagból (nyersanyagkosárból)

-          30 perc alatt 3 adag ételt kell készíteni a zsűri és a vendégek előtt

-          Nevezési díj nincs

PROGRAM

06: 00 – 08: 00

Bezermeni Vigasságok gasztronómiai napra érkezők:

- fogadása

- regisztrációja, nevezési díj fizetése

- helyfoglalása

09: 00

Ünnepélyes megnyitó, zsűri bemutatása

09: 10

Versenyindítás kürtszóra, tűzgyújtás

12: 00 – 13: 00

Ételek folyamatos leadása a zsűrinek, zsűrizés

16: 00

Eredményhirdetés

18: 00 –tól

Kulturális programok

A rendezvény rossz idő esetén is meg lesz tartva.

A rendezvény programváltozásának jogát fenntartjuk!

A Rendezvény fővédnöke:

    Rédai Attila Világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chef. 

A rendezvény szakmai szervezője:

   A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület és   Rédai Attila Világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chéf.

A rendezvény kulturális szervezője:
Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület 

Sikeres versenyzést és jó szórakozást kíván a
Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület

A versenyfelhívás letölthető innen!